Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица ВелковаРосица Велкова е

...
Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица ВелковаРосица Велкова е
Коментари Харесай

В НС изслушват Росица Велкова относно изпълнението на бюджета и състоянието на фискалния резерв

Парламентът ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси по отношение на осъществяването на бюджетните доходи и разноски и положението на фискалния запас все още.

Това е първа точка за през днешния ден в признатата стратегия на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е по искане на депутати от ПГ на „ за България “. 

В края на април от разкритикуваха оферти план на бюджет от служебния кабинет за 2023 година, в който, съгласно тях, има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен. Тогава от партията настояха служебните министри да показват лист на плановете, които ще финансират с плануваните 10 милиарда лева финансови разноски, както и министърът на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента. 

Лидерът на уточни, че имат въпроси към финансовия министър - вярна ли е информацията, че за първите месеци на годината са изхарчили повече от плануваното по закон и че първият транш от парите по Плана за възобновяване и резистентност не е изхарчен по предопределение. Настояваме това чуване да се направи в Народното събрание в намерено съвещание, което да се излъчва директно, съобщи тогава тя. 

След чуването на финансовия министър през днешния ден ще има постоянен парламентарен надзор. В него е планувано да вземат участие министрите Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в, Найден Тодоров,, Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет,, Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година, и Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР